Otte skønne altaner

Lykken… Det er noget du selv skaber. 

Disse otte altaner er fantastiske eksempler på altanindretning, og at selv på ganske lidt plads kan du skabe en drømmehave. Et lille udendørs fristed. 

#Havelykke handler om kreativitet og viljen til at nyde. 

Fransk stemning på altanen

Når jeg ser billedet af denne altan, kan jeg nærmest høre lyden af Paris. Forestil dig at sidde her med en simpel pastaret, en god rødvin og dit yndlingsmenneske. Bare snakke, nyde og måske endda tie stille sammen.

En grøn oase i 4. sals højde

Altanen her kan næsten ikke absorbere flere planter, og det er bare fantastisk. Læg mærke til espalieret op ad læskærmen. Når først det er vokset til, må det give en nærmest “skov-agtig” fornemmelse at sidde her. Det mangler nærmest bare et egern og et rådyr. 

Der kan vist også liiiiige være en blomst dér

Jeg er vild med sydeuropæernes evne til at skabe havestemning, selv på de mindste altaner. Det er dog ikke så tit jeg har set “lag på lag” altankasser som her, men som jeg siger: Det er ikke størrelsen der er afgørende ift. drømmehaven. Det er drømmen!

Den skal have roser med på vejen

Roser har aldrig rigtigt sagt mig noget, men der er nu noget ved denne balkon. Den engelske stemning og de rustikke potter…. Og så lige en afternoon-tea i sit eget selskab. 

Hvorfor skal stuen være indenfor?

Der skal ikke meget plads til for at skabe en “udestue”. De farverige blomster i altankasserne og lyskæden giver den helt rigtige havestemning, og selvom “haven” kun er få kvadratmeter, er der endda blevet plads til et træ, en smuk skærmlilje og flere små buske. 

Hvad er livet uden blomster

Vi skal omgive os selv med alt det smukke i livet. Forestil dig at sidde med en kop god te i gyngestolen og nyde synet og duften af de smukke blomster. Det er lidt som om at alle livets udfordringer pludselig bliver ligegyldige. 

Lille høst, men trods alt: Høst!

Det er nok svært at blive selvforsynende på 2 m2 altan – med mindre altså du ikke er den store grøntsagsspiser, men det må alligevel være dejligt tilfredsstillende at kunne hente sine egne krydderurter i “haven”, og plukke en tomat til sin frokost. 

Perfekt til hverdagsretreat

Hvis jeg havde en altan, så den ud som denne. Blød huleagtig plads til at læse, omgivet af smukke planter. Denne altan er i mine øjne perfekt til en lille “hverdags-retræte”, meditation i bløde og smukke omgivelser. Og måske en lille eftermiddagslur i puderne. 

Ideer til altan-indretning

Smarte cafésæt

Dette cafésæt står højt på min ønskeseddel. Det minder mig om ferie i Paris, og ville passe helt perfekt ind på den første altan med den franske stemning. Du finder cafésættet her.

Plantekasse med læskærm

Denne plantekasse er genial til at skabe læ på altanen. Den fås også i sort. Personligt er jeg selv vild med den naturlige farve på denne model, og endnu mere er jeg vil med at den er lavet i polyrattan som er vedligeholdelsesfrit. Du finder plantekassen her.

Pin It on Pinterest