Bulbstacking

Ja, det har et navn!

Når du lægger blomsterløg i lag i dine blomsterkrukker eller bede, kaldes det bulbstacking. Eller “løgstabling” om du vil, selvom det mere lyder som en olympisk disciplin for kogekoner.

Blomster fra marts til oktober

Når du lægger din blomsterløg i lag og/eller kombinerer med blomsterknolde eller andre planter, kan du holde dine blomsterkrukker blomstrende, fyldige og farverige fra marts til oktober – næsten uden du skal røre en finger. 

Hvad får du her?

I dette blogindlæg får du masser af ideer til blomsterkrukker i haven og på terrassen. Du får en “blomsterløg og knolde”-kalender, der giver dig et overblik over, hvilke blomsterløg og knolde, der blomstrer hvornår, og så får du 5 idéer til blomsterkrukker, hvor forskellige blomster sørger for liv og farver fra den tidlige sæson og til bladene falmer og falder af træerne. 

Vær med i fællesskabet

Bloggen “Have&Drivhus” har også en Facebookside og – ikke mindst – en Facebookgruppe, hvor du er mere end velkommen til at dele billeder og stille spørgsmål.

 

Kan jeg lægge blomsterløg i flere lag?

Ja, det kan du, og det fungerer rigtigt godt, også selvom du intet gør, udover at sætte løgene og vande i ny og næ.

Hvis du gør dig den umage, at nappe blomsterhovederne af de afblomstrede forårsblomster og ellers sørger for at nippe, klippe og gøde, så kan du med selv helt få krukker skabe et farvevæld gennem hele sæsonen.

Hvordan fungerer bulbstacking?

Det er ret simpelt. Løg skal placeres i forskellige dybder. Der er masser af kraft i blomsterløg, og når løget spirer, vil det selv søge op til overfladen. Det er jo det blomster gør, ikke? De vil op i solen.

Hvis du lægger løgene med 4-5 cm mellem hvert løg, og dækker løgene med et lag jord, hvorefter du lægger næste lag løg forskudt for det nederste lag, så får du ingen problemer med, at spirerne ikke kommer op.

Kan jeg kombinere blomsterløg og knolde?

Det kan du sagtens, ja, og du kan også kombinere med andre stauder og planter.

Du kan se mine forskellige idéer til blomsterkrukker, hvor blomsterløg og knolde og forskellige stauder er kombineret, så de blomstrer på skift.

Under hvert eksempel finder du links til de enkelte planter i mine yndlingswebshops. Her handler jeg selv, hvis jeg ikke kan få varerne lokalt.

Hvis du ender med at handle i den pågældende webshop, får jeg en lille procentdel af overskuddet fra salget – og det bruger jeg til at holde siden her kørende og på at finde lækre præmier, som kan du kan vinde ovre på min facebookside.

 

Pin It on Pinterest